Intrapszichikus kauzalitás és spirituális psziché – versengő tudattalan koncep-ciók a tudományos lélektan hajnalán

Absztrakt: 

A tanulmány célja, hogy a freudi tudattalan, a myers-i "küszöbalatti én" és a jungi tudattalan koncepció összevetésével rámutasson a lélektan történetét meghatározó demarkációs problémákra. Mindezt a tudományos materializmus és a modern okkultizmus ellentételeinek aspektusából mutatja be, amelyek igen jelentős befolyást gyakoroltak a tudományos lélektan alakulására. A freudi tudattalan koncepció ebben az összefüggésben a tudományos materializmus törekvéseiben osztozó elméletként azonosítható.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége