Kiképző analízisek öröksége az újjászülető Magyar Pszichoanalitikus Egyesületben

Absztrakt: 

A tanulmányban bemutatásra kerülő kutatásunkat a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület (MPE) újjáalakulásának és a Nemzetközi Pszichoanalitikus Egyesülethez (International Psychoanalytical Association – a továbbiakban IPA) történő újracsatlakozásának harmincadik évfordulója inspirálta és tette aktuálissá. A születésnapok az ünneplésen kívül számvetésre is lehetőséget adnak – szembenézhetünk azzal, mi történt és mi nem történt meg az elmúlt harminc év alatt, illetve számba vehetjük azt is, mi minden kellett ahhoz, hogy ez a harminc év elindulhasson. Az MPE újabb generációjának tagjaiként folytonosságunk élményét kerestük, az Egyesület identitásának fejlődésére voltunk kíváncsiak. Kutatásunkban az újjáalakulást megelőző időszak 12 kiképző analízisét vizsgáltuk az interpretatív fenomenológiai analízis módszerével, melyben forrásaink döntő része a ’70- es évek, kisebb része az ’50-es, ’60-as évek kiképző analíziseiről szól.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége