Interszubjektivitás háromszemélyes pszichoterápiás térben

Absztrakt: 

Tanulmányomban szeretnék bemutatni egy újszerű, férfi-nő párral folytatott pszichoterápiás eljárást, amely francia nyelven folyt, s valójában a terápiás folyamat közben bontakozott ki és épült fel. Ezért először a terápiát és előzményeit ismertetem, hogy a módszer létrejöttének megvalósulása láthatóvá váljon, amelynek lényege a térben tárgyakkal láthatóvá tett kép, látvány. Célom vizsgálni azt a három személyes kapcsolatot, amely a módszer és a résztvevők elköteleződése révén jött létre. Törekszem arra, hogy a terápiában átélt élmények megszületését visszaadjam az áttételi folyamatok követése mentén különös tekintettel az après-coup jelenségre, miközben elsősorban tapasztalati anyagra támaszkodom (Csabai 2017). A háromszemélyes folyamat lényegileg egy hármas interszubjektív teret hozott létre, melyet bizonyítani szándékozom a tanulmányban. A teljes elszigeteltségből a pár értő egymásra találásának lehettünk tanúi, miközben mindhármunkat bevonzott az interszubjektív tér varázsa, amely varázs az áttételek egymásra hatása nyomán született. A tanulmány követi a folyamatot az après-coup jelenség elméleti felfejtésével együtt.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége