Lélekelemzés és képi kifejezés. Találkozáspontok

Absztrakt: 

A találkozáspontok a lélekelemzés és képi kifejezés, pszichoanalitikusok és a rajz, a művészet kapcsolatában kerülnek megbeszélésre. A Freudra való utalások mellett részletesen foglalkozunk Hollós István és Hermann Imre ide vonatkozó munkásságával. Hollós rajztevékenysége, Hermann kézerotikáról és megkapaszkodásról szóló tanulmányai is kiemelt kérdésként kerülnek tárgyalásra. Freud és Hermann gondolatai segítenek megérteni Charlie Chaplin humorát és zsenialitását, amelyet rajzain keresztül is megközelítünk. A fentiekhez ugyancsak találkozási pontot jelez a szerző dinamikus rajzvizsgálati eljárása, amely bőven felhasználja az említett pszichoanalitikusok munkáit. Az Egyesület 100 éves évfordulója alkalmából készült dolgozat a fentiek történeti adataival is kiegészül.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége