A visszatérő álom. Egyetemi hallgatókkal közösen végzett vizsgálat

Absztrakt: 

Tanulmányomban a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetében tanórák keretében hallgatókkal közös álom-kutatás tapasztalatairól adok számot. A mintát álmaik iránt érdeklődő önként jelentkező személyek alkotják. A 88 személlyel készült álom-interjúk eredményei szerint a megkérdezettek 6 5 %-a elsőként visszatérő álmot beszélt el. Az összegyűjtött anyag alapján azt kutatom, hogy az elbeszélt álmokban
hogyan jelennek meg a koragyermekkori traumák, s milyen funkciót nyernek a visszatérő álmok a lelki életben. 12 interjúalany álmaival illusztrálom mondanivalómat.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége