A korai kapcsolat az álmokban a pszichoanalízis és az idegtudományok tükrében – Az álom-munka hatékonysága

Absztrakt: 

A pszichoanalitikus álom-munkát és annak hatékonyságát kívánom bemutatni tanulmányomban, amelynek révén a korai kapcsolat emléknyomai megragadhatókká válnak az analízis résztvevői számára. Mind a korai kapcsolat, mind az álom vizsgálatához a pszichoanalitikus elméleteken kívül az idegtudományok eredményeit is felhasználom, hogy a pszichoanalitikus álomtan állításai bizonyítást nyerjenek a modern idegtudományok kutatásai által. A korai kapcsolatra vonatkozóan az analitikus elméletek mellett a memória kutatások eredményeiből is merítek. Három páciens álmai elemzésének segítségével mutatom be a korai kapcsolat felbukkanását álmokban. Álomelemzéseim forrása tehát saját pszichoanalitikus gyakorlatom. Végül szeretném rehabilitálni az álmot, és elfogadtatni az álom-munkát, mint analitikus munkamódot, s mint a kutatás tárgyát.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége