Destruktív kapcsolati stratégiák

Absztrakt: 

A nárcisztikus patológia a destruktív kapcsolati stratégiáknak színes spektrumát produkálja. A szerveződésből adódó elköteleződési nehézségek a a paciensek túlnyomó többségének esetében figyelemreméltó bonyodalmakhoz vezetnek. A kapcsolatot és az elköteleződési kapacitásokat folyamatosan destruáló projektív mechanizmusok olyan ismétlődő, önrontó körökbe torkollnak, amelyek a kompenzatórikus örömelvű és szeparációt kerülő működésmódot erősítik. a szeparációs helyzetek keltette feszültségek a korai kötődési élmények újraélésével fenyegetik a pacienst, aki olyan elértéktelenedést él meg, amelynek jóvátétele nem tűr halasztást, és ez már eleve működésben lévő projektív mechanizmusokat megerősíti. Mindezeket a mechanizmusok természetesen az analitikus helyzetben is működésbe lépnek, időnként olyan érzelmi labirintusokat hozva létre, amelyben az analitikus hasonló módon érzi elveszettnek magát, mint a paciens a korai kötődésbeli tapasztalataiban. A szerző az ily módon gyakorta előálló helyzet megoldásának technikai lehetőségeire esetrészlettel világít rá.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége