Gyermekkori nemi identitászavar fiúknál

Absztrakt: 

A gyermekkori nemi identitászavar kialakulására vonatkozó komplex magyarázatot mutatok be ebben a tanulmányban, amelyet a New York-i Childhood Gender Identity Center-ben végzett klinikai megfigyelések és kutatások alapján állítottak fel az intézmény munkatársai. Ez az elmélet integrálja a pszichoanalitikus megközelítést a rokon tudományok eredményeivel: figyelembe veszi mind a biológiai, mind a pszichodinamikus tényezőket, és vizsgálja ezek kölcsönhatásait a fejlődés folyamán. Megállapítja, hogy pszichodinamikai tartalmát illetően a nemi identitászavar elsősorban a kötődési kapcsolat és a szelf-fejlődés, nem pedig a szexuális fejlődés zavara. Az elmélet ismertetése során kitérek arra is, hogy a pszichoszexuális fejlődés, a nemi identitás, a nemi szerepek és a nemi orientáció fogalmai hogyan módosulnak az újabb tudományos eredmények fényében. Az elméleti megközelítést két esetrészlet illusztrálja.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége