Pszichoanalízis Japánban: Sintóista, buddhista mítoszok és az álmok mélystruktúrája

Absztrakt: 

Jelen tanulmányban Kazushige Shingu-nak, a Kioto Egyetem kereteiben működő Pszichoanalitikus tanszék vezetőjének a pszichoanalitikus kutatási paradigmája kerül bemutatásra, mely Claude Lévi-Strauss strukturális mítoszelemzésére, illetve Freud és Karl Abraham álomteóriájára épül, és melynek alkalmazása során a módszer kidolgozója azt találta, hogy a művi vetéléshez köthető, fel nem dolgozott veszteségek nyomán evészavarral küzdő pácienseinek álom-narratíva foszlányaiból, a gyászolás témája köré szerveződő japán buddhÍsta és
sintóista mítoszokhoz hasonló történet-struktúrák körvonalazódtak.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége