Ki lakik az analitikusban?

Absztrakt: 

Pszichoterápiás munkánk során előfordulhat, hogy a páciens terhes lesz, és a magzat jelenléte, jelzései átszövik a terápiás munkát. De mi történik akkor, amikor a terapeuta terhessége folytán változik meg a pszichoterápiás helyzet? Tanulmányomban egy ilyen időszakot kívánok bemutatni, amikor a pszichoanalitikus, pszichoterápiás tér váratlanul megváltozik, s a páciens ,,mögött'' megjelenő magzat, mint nem látható harmadik, folyamatos jelenlétével meghatározó részévé válik a páciens-terapeuta kapcsolatnak, a terápiás munkának. A terapeuta megújult "tartalma", mely konténer funkcióját is érinti, fantáziák, indulatok, vágyak és szorongások forrásául szolgál, tudattalan élményeket mozgat meg és hoz felszínre, páciensben, terapeutában egyaránt.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége