A Schreber eset egykor és ma

Absztrakt: 

Dr. Daniel Paul Schreber naplója nemcsak diagnosztikai és kórtörténei szempontból figyelemre méltó dokumentum hanem azért is, mert a szerző gondolatai, fantáziái és látomásai egy olyan világba kalauzolják az olvasót, mely a vallási misztikusokéval rokon. A Schreber napló elemzése ezért a vallási-misztikus képzetek genezisébe is betekintést nyújthat, az emberi kreativitás archaikus ősforrásába. Az írás Schreber naplóját Freud és későbbi szerzők (Bowlby, Hermann, Klein, Niederland, Rajka, Steiner) értelmezésén keresztül tárgyalja, kitekintésként pedig egy vallástörténeti párhuzam is említésre kerül.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége