A női Ödipusz-komplexum

Absztrakt: 

A munka Freud egy alapvető posztulátumával, a nő ödipális konfliktusának elméletével foglalkozik. Áttekinti a fogalom alakulását annak fallocentrikus indíttatásától a péniszirigység elméletének kialakításáig, majd rátér napjaink felfogására, amelynek értelmében a nő Ödipusz konfliktusa alapvetően eltér a férfiétól, majd megnevezi ennek következményeit. Végül megfogalmaz egy hipotézist, amelynek értelmében a feloldatlan ödipális konfliktus befolyásolja a tartós párkapcsolatot, elemzi, hogy az abban élő két fél, a feldolgozatlan és bennük tudattalanul lappangó ödipális konfliktus következtében milyen nehézségekkel konfrontálódik.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége