Az idegen test

Absztrakt: 

Az alábbiakban egy eset részletén keresztül igyekszem bemutatni, hogy az anyai reflektív kapacitás hiányosságai milyen kiterjedt és elhúzódó módon okoztak nehezen föloldható tárgykapcsolati és kötődési problémát egy fiatal nőbeteg életében. A korai évek sorozatos anyai félrehangolódásának kevés híján végzetes lett a kimenetele. A beteg saját fizikai és pszichológiai szelfje ellen irányuló destruktív magatartásának érthetővé tételében, ezért kulcsfontosságú az integrálatlan anyai reprezentáció definiálása. Alapvetően ez a szelfbe ékelődött, sajáttá nem vált idegen szelfrész (anyai reprezentáció) (Fonagy et al. 2004) okozta a fiatal nőbeteg identitásának állandó labilitását, kapcsolatainak sorozatos és szenvedésteli viszontagságait.

A teljes tanulmány csak előfizetők számára olvasható! Az előfizetéshez regisztráció és bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés után elő lehet fizetni azonnal online Paypal számláról vagy az alábbi megrendelőlap kitöltésével, átutalással. Utóbbi esetben meg kell várni, hogy az adminisztrátorunk aktiválja az előfizetést és csak utána lehet, bejelentkezés után olvasni az online tartalmakat. Az adminisztrátorral közvetlenül ide kattintva vehető fel a kapcsolat.

Amennyiben korábban már előfizetett az online tartalmakra és most nem tudja olvasni a cikkeket, akkor valószínűleg lejárt az egy éves előfizetői periódusa. Kérjük a felhasználói fiókjában ellenőrizze az előfizetés dátumát.

Üdvözlettel:
A Lélekelemzés szerkesztősége